Фонд соціального страхування припинив соціальні виплати

Фонд соціального страхування припинив соціальні виплати

20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати лікарняних, допомоги по вагітності та пологах.

Про це йдеться в повідомленні Фонду. “Це пов’язано із закінченням коштів, які передбачені бюджетом на 2019 рік”, – пояснюють у Фонді. “За чинним законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним з напрямів фінансування більше, ніж затверджено в бюджеті Фонду на 2019 рік, прийнятому Кабінетом Міністрів України. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік видатки було вичерпано 19 листопада”, – прокоментував директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Загальна сума за заявами-розрахунками, наданими до фінансування у 2019 році з урахування заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд гривень, що перевищує кошторисні призначення на рік за відповідною статтею видатків на 1,038 млрд грн.

За загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності надаються такі види матеріального забезпечення:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною),
  • допомога по вагітності та пологах;
  • допомога на поховання.
Поділитись