В Україні створять фонд для боротьби з впливом Росії

В Україні створять фонд для боротьби з впливом Росії

Великобританія, США, Канада, Швеція та Швейцарія організовують фонд для протидії впливу Росії в східних і південних регіонах України.

Організація під назвою “Партнерство для сильної України” запрацює до грудня цього року. Про новий фонді розповіла заступник міністра закордонних справ Великобританії за європейським сусідству Венді Мортон. Вона брала участь у святкуванні 30-річчя незалежності України в Києві.

Передбачається, що фонд залучить до 35 млн фунтів стерлінгів від донорів протягом трьох років. Як повідомляється на сторінці британського посольства в Києві в Facebook, фінансування буде направлено на здійснення заходів по зміцненню потенціалу постраждалих від конфлікту українських регіонів.

В тому числі, організація допоможе владі технічними консультаціями або грантовими інвестиціями, які створять додаткові економічні можливості і поліпшать доступ жителів півдня і сходу України до держпослуг, уточнюється в повідомленні. На думку британських дипломатів, це сприятиме підвищенню якості комунальних послуг, збільшення доходів домашніх господарств і розширенню зв’язків між спільнотами, які виявилися розділені через конфлікт.

Поділитись