Фінляндія профінансує розмінування Донбасу

Фінляндія профінансує розмінування Донбасу

Фінляндія готова профінансувати розмінування Донбасу. З такою заявою виступив міністр закордонних справ Фінляндської Республіки Пекка Хаавісто.

Про це інформує прес-штаб Операції об’єднаних сил. Заява була зроблена під час візиту фінської делегації в Україну, в рамках якого вона відвідала першу ділянку розведення сил у Станиці Луганській. Як відзначають в ООС, гості приїхали на Донбас з метою продемонструвати свою підтримку Україні і отримати актуальну інформацію про те, що відбувається в регіоні.

В ході зустрічі з главою МЗС України Вадимом Пристайко Хаавісто повідомив про підготовку додаткового пакету допомоги для Києва. «Ми готуємо додатковий пакет на 600 тисяч євро для розмінування», – сказав він, зазначивши, що Східна Україна є найбільшою забрудненої мінами зоною конфлікту в світі.

Раніше міністр транспорту та інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що Київ не має наміру оплачувати відновлення непідконтрольних йому територій Донбасу. Він вважає, що гроші на відновлення регіону України повинна виділити Росі. У МЗС Росії така заяву визнали недоречною.

Поділитись