Фінляндія має докази порушення своїх кордонів винищувачами Росії

Фінляндія має докази порушення своїх кордонів винищувачами Росії

Прикордонна охорона Фінляндії виступила з твердженням, згідно з яким їй вдалося підтвердити порушення повітряних кордонів країни двома винищувачами Су-27, що належать Росії.

“У ході попереднього розслідування скоєного 28 липня порушення було встановлено, що два російські винищувачі Су-27 порушили повітряні кордони Фінляндії в районі міста Порвоо. Вони вторглися в повітряний простір [республіки] о 14:07 за місцевим часом. Подолавши приблизно протягом однієї хвилини відстань в 10 км, винищувачі покинули повітряний простір Фінляндії”, – говориться в опублікованому в середу повідомленні. За версією прикордонників, винищувачі заходили на фінську територію на глибину не більше 600 метрів.

Прикордонної охорони додала, що в ході розслідування не були встановлені особи пілотів, тому по даній справі немає можливості висунути звинувачення проти кого-небудь”.

Раніше МЗС Фінляндії запросив у посольства Росії роз’яснення після повідомлень Міноборони республіки про те, що два належать Росії Су-27 нібито вторглися в фінське повітряний простір.

У Міноборони РФ в свою чергу заявили, що чотири російські винищувачі Су-27 здійснили у вівторок плановий переліт з Карелії в Калінінградську область, при цьому не порушуючи кордону інших держав. Як підкреслили у відомстві, політ був здійснений в суворій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору, що підтверджено засобами об’єктивного контролю.

Поділитись