Фінляндія готується оголосити по всій країні надзвичайний стан

Фінляндія готується оголосити по всій країні надзвичайний стан

За інформацією порталу фінського національного телерадіомовлення YLE, уряд Фінляндії через погіршення ситуації з коронаепідемією збирається оголосити про введення в країні надзвичайного стану.

Переговори уряду про нові заходи по боротьбі з розповсюдженням коронавируса пройшли напередодні ввечері в Гельсінкі. Сьогодні уряд розповість про свої рішення на прес-конференції, повідомила в Твіттері прем’єр-міністр Санна Марін.

Відповідно до джерел Yle, основною причиною для введення надзвичайного стану є необхідність обмежити роботу ресторанів. В рамках нинішнього законодавства це можна зробити тільки вдавшись до 23 статті Конституції Фінляндії.

Кабінет міністрів сподівається за допомогою цього заходу скоротити кількість заражень, щоб не виникло перевантаження системи охорони здоров’я. Навесні минулого року фінська влада вже вдавалися до 23 статті Конституції для обмеження роботи ресторанів.

За даними Відомства охорони здоров’я і соціального благополуччя, нинішнє зростання кривої пояснюється більш високою заражуваність мутацій коронавируса.

Найскладніша ситуація зараз спостерігається в столичному регіоні. У Гельсінкі кількість випадків зараження коронавірусів на 100 тисяч жителів в два з половиною рази перевищує загальний показник по країні (285 проти 107,5). Столична влада вже прийняли рішення ввести додаткові обмеження з 25 лютого: так, наприклад, в приміщеннях, розрахованих на 10 осіб і більше, необхідно дотримуватися дистанції в два метри. Це правило стосується як державних і муніципальних, так і приватних закладів на зразок магазинів, ресторанів і церков. Захід діє до 14 березня.

Поділитись