В США закликали до обережності при польотах над РФ і Україною

В США закликали до обережності при польотах над РФ і Україною

Федеральне авіаційне управління (ФАУ) США рекомендувало американським авіакомпаніям бути обережними при польотах над деякими регіонами Росії і України.

Про це йдеться в двох поширених відомством 17 квітня повітряних директивах-повідомленнях (NOTAM). Мова, зокрема, йде про польотнs інформації Києва, Дніпра, Сімферополя, а також межують з ними областях районів польотної інформації Москви і Ростова-на-Дону.

Відзначається, що рекомендації видані через ризики для безпеки польотів, пов’язаних із загостренням ситуації на кордоні РФ і України.

16 квітня командувач Операцією об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв заявив, що Україна відпрацьовує сценарії оборони в разі російської агресії без залучення збройних сил союзників.

Напередодні офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що обстановка на лінії зіткнення в Донбасі викликає занепокоєння. За її словами, Київ не хоче добиватися врегулювання в Донбасі мирними і дипломатичними засобами.

При цьому президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий обговорити в форматі «нормандської четвірки» ситуацію в Донбасі з усіма лідерами, в тому числі і президентом Росії Володимиром Путіним. Також він запевнив, що Київ готовий в будь-який момент повернутися до змістовного дипломатичного діалогу з Донбасу. За словами Зеленського, Україна очікує будь-якого варіанту розвитку подій, але прагне до мирного врегулювання конфлікту.

Поділитись