Федеральна влада США планує відновити смертну кару вперше з 2003 року

Федеральна влада США планує відновити смертну кару вперше з 2003 року

Генеральний прокурор США Вільям Барр розпорядився привести у виконання смертні вироки чотирьох злочинців, засуджених на федеральному рівні.

Про це йдеться в прес-релізі американського Мін’юсту.

“Чотири вбивці, дати страти яких були встановлені напередодні, пройшли через повний судовий розгляд відповідно до нашої Конституції і законів. Ми зобов’язані жертвам цих жахливих злочинів і їх сім’ям привести у виконання вирок, винесений нашою системою правосуддя”, – наводяться слова Барра на сайті відомства.

У прес-релізі повідомляється, що мова йде про чотирьох злочинців, засуджених до смерті за вбивство дітей. Двоє з них також були визнані винними в зґвалтуванні неповнолітніх. Страти засуджених призначені на середину липня і кінець серпня 2020 року.

За відомостями газети The Washington Post, останній раз американські федеральні уряди приводили у виконання смертний вирок в 2003 році. З тих пір діяв свого роду неофіційний мораторій через те, що не були узгоджені правила застосування смертельних ін’єкцій. Незважаючи на перерву в застосуванні смертної кари на федеральному рівні, вища міра покарання в США застосовувалася в останні роки на рівні влади штатів.

Поділитись