Соцмережі звинуватили президента США в дезінформації щодо COVID-19

Соцмережі звинуватили президента США в дезінформації щодо COVID-19

Facebook і Twitter звинуватили передвиборну кампанію чинного президента США Дональда Трампа в дезінформації щодо пандемії коронавірусу.

Facebook видалив публікацію Трампа. Адміністратори соцмережі вважають, що пост містив дезінформацію про нову коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє Reuters.

Віддалений пост глави держави містив фрагмент його інтерв’ю програмі Fox & Friends телеканалу Fox News, зазначено в повідомленні. В ході інтерв’ю Трамп заявив, що діти “майже невразливі” до COVID-19. Однак, в кампанії Трампа з таким рішенням не погодилися і звинуватили платформу в “кричущою упередженості”.

“Президент констатував той факт, що діти менш уразливі до коронавірус, – заявила заступник національного прес-секретаря кампанії Трампа Кортні Парелло, повідомляє The HILL. – Ще один день, ще один прояв волаючого упередження Кремнієвої долини проти президента”.

Відеозапис був також опублікований на сторінці передвиборного штабу Трампа в Twitter. Соціальна мережа “забанили” сторінку американського президента, заявивши, що він не зможе створити новий твіт, поки не видалить це “дезінформаційне” повідомлення.

Нещодавно Дональд Трамп озвучив аналогічні затвердження під час брифінгу в Білому домі: “Ще раз повторюю, молоді люди майже не схильні до цього захворювання. Чим молодше, тим краще. Вони сильніше, у них більш сильна імунна система”.

Поділитись