Фабрики, заводи і ринки приєдналися до страйків в Білорусі

Фабрики, заводи і ринки приєдналися до страйків в Білорусі

Більше десяти підприємств, серед яких Мінський електротехнічний завод імені В.І.Козлова і Білоруська АЕС, вийшли на мітинги після президентських виборів. Співробітники скандували «ганьба!» і «йди!».

Білоруські ЗМІ публікують відео, на яких працівники заводів беруть участь в ходах. Так, на вулиці вийшли співробітники Мінського електротехнічного заводу імені В.І.Козлова. На відео, опублікованому виданням Tut.by, видно, як співробітники у форменому одязі скандують: «Іди!»

Крім того, Telegram-канал Nexta Live опублікував відео, де показано, що співробітники Білоруського металургійного заводу в Жлобіні влаштували страйк. Вони зібралися на території підприємства і скандують: «Ганьба!»

Крім цього опубліковані фото і відео з акцій протесту меблевої фабрики в Гродно, Білоруської АЕС, «Гроднопромстроя», філії «Мінських кабельних мереж», «Гродноазот», бакунінського авторинку в Гомелі, локомотивного депо «Ліда» Барановичського відділення Білоруської залізниці.

На відео, знятому імовірно на Білоруської АЕС, яке опублікував Nexta Live, в рамках акції колона з 20 вантажних машин проїхала по території підприємства, безперервно сигналячи.

Поділитись