Естонія зробила заяву про кордони з Росією

Естонія зробила заяву про кордони з Росією

Спікер парламенту Естонії, член Консервативної народної партії (EKRE) Хенн Пиллуаас в статті, опублікованій в газеті Eesti Paevaleht, висловив думку, що прикордонний договір з Росією суперечить конституції республіки.

“Конституція говорить, що естонсько-російський кордон встановлений ​​Тартуським мирним договором і держава не укладає зовнішні договори, що суперечать конституції”, – йдеться у статті. Спікер естонського парламенту також розкритикував політиків, які схвалюють ратифікацію документа. За його словами, вони нібито «зневажають інтереси Естонії».

«Вони хочуть узаконити окупацію і анексію естонських територій і віддати майже п’ять відсотків наших земель», – заявив Пиллуаас.

Раніше Пиллуаас заявив, що правляча коаліція не буде продовжувати ратифікацію договору про держкордон з Росією від 2014 року. На його думку, в такому випадку буде анульований Тартуський мирний договір, що «буде мати величезні юридичні наслідки». За цим документом до прибалтійській республіці відходила частина Ленінградської і Псковської областей. У 1944 році ці території були повернуті РРФСР.

Поділитись