Естонія запропонувала Україні допомогу в Радбезі ООН

Естонія запропонувала Україні допомогу в Радбезі ООН

Естонія, яка з наступного року буде непостійним членом Ради Безпеки ООН, пропонує Україні використати цю можливість для привернення уваги світової спільноти до проблем в країні.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони України.

За словами естонського дипломата, Київ може розраховувати на підтримку Таллінна на міжнародній арені. В ході зустрічі з секретарем РНБО Олексієм Даниловим він запевнив, що Естонія незмінно буде і надалі підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, висловивши готовність розширювати співробітництво між країнами.

На думку Рейнсалу, світова спільнота повинна зберігати санкцій тиск на Росію. При цьому Данилов подякував естонського дипломата за допомогу Таллінна з реформування сектора безпеки і оборони, а також за лікування українських військових, поранених в Донбасі.

“Наша позиція щодо шляхів врегулювання конфлікту на Донбасі залишається незмінною – потрібно виконувати оборонні становища мінських домовленостей: припинення вогню, відведення важкого озброєння і забезпечення постійного моніторингу СММ ОБСЄ”, – зазначив український політик.

4 листопада прем’єр-міністр України Олексій Гончарук закликав главу Міністерства закордонних справ Естонії посилити протидію будівництву газопроводу «Північний потік – 2». У свою чергу Рейнсалу назвав питання протидії газопроводу важливим і підкреслив, що необхідно скоординувати дії для досягнення цієї мети.

Поділитись