Естонія підтримає громадян на 250 мільйонів євро

Естонія підтримає громадян на 250 мільйонів євро

На засіданні уряд схвалив рішення направити через Касу страхування від безробіття 250 мільйонів євро на заходи, які допоможуть у надзвичайній ситуації зберегти дохід працівників.

«Поширення коронавірусу вплинуло не тільки на здоров’я жителів Естонії, а й на нашу економіку. Уряд хоче забезпечити в ситуації, що склалася збереження їхніх робочих місць і доходів нашим людям. Ми повинні зберігати спокій і впевненість, що по завершенні надзвичайного стану ми якомога швидше повернемося до звичного ритму життя і функціонуванню суспільства», – сказав прем’єр-міністр Юрі Ратас.

Роботодавці зможуть клопотати перед Касою страхування від безробіття про компенсацію заробітної плати за два місяці обраного періоду з 1 березня до 31 травня, виплати будуть робити до 30 червня 2020 року.

Компенсація буде виплачуватися працівникам, обсяг роботи або заробітна плата яких зменшилася мінімум на 30 відсотків. Дотація в основному буде розраховуватися в розмірі 70 відсотків від середньої брутто-зарплати працівника, але не більше 1000 євро на місяць. Порядок отримання компенсації передбачає, що роботодавець в той же період буде платити працівникові брутто-зарплату мінімум в 150 євро.

Про компенсації може клопотати роботодавець, економічна діяльність якого сильно постраждала під впливом коронавірусу, оборот і прибуток різко впали, а надання співробітникам роботи і виплачування зарплат ускладнилися.

Поділитись