Ердоган заявив, що Крим потрібно повернути Туреччині

Ердоган заявив, що Крим потрібно повернути Туреччині

Стало відомо, чому Туреччина виступала проти Росії в питанні приналежності Криму. На думку Ердогана, півострів історично належить туркам.


Президент Туреччини просить повернути Крим. Як пише турецька газета «Haberler», на його думку, російські забрали цю землю у Османської імперії в 1783 році, і Крим треба повернути сучасної Туреччини.

Раніше Тайіп Ердоган заявив, що підтримує територіальну цілісність України, а Крим не повинен належати Росії. Після цих слів його запросили на півострів кримських татар і попросили не робити більше таких висновків, не побувавши в Росії особисто. Путін сказав, що думка Ердогана в цьому питанні неважливо для Москви.

Як відзначають деякі політологи, президент України раніше говорив про співпрацю з Туреччиною. Тепер можна припустити, який у Ердогана був інтерес до Криму на самому початку, коли він став виступати за те, щоб визнати його не російським.
Також триває конфлікт в Нагірному Карабасі. Турецький президент раніше заявляв, що, на його думку, Росія «може брати участь» у його врегулюванні. Туреччина в цьому конфлікті підтримує Азербайджан. Путін говорив, що і Вірменія, і Азербайджан рівні партнери для Росії, з Вірменією є двосторонні угоди про безпеку.

Поділитись