Ердоган пообіцяв Зеленському ніколи не визнавати Крим російським

Ердоган пообіцяв Зеленському ніколи не визнавати Крим російським

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським у Анкарі пообіцяв ніколи не визнавати Крим російським.


Анкара не визнає і ніколи не визнає легітимним входження Криму до складу Росії, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на спільній прес-конференції зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським у турецькій столиці.

«Ми завжди будемо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, в тому числі щодо Криму», – пообіцяв турецький лідер.

Він додав, що Туреччина вважає Україну ключовою країною для співпраці з метою забезпечення стабільності, безпеки, миру і процвітання в чорноморському регіоні, повідомляє агентство Anadolu.

Ердоган також сказав, що обидві країни зміцнили свої зв’язки в багатьох областях, включаючи оборонну промисловість.
Туреччина традиційно виступає в підтримку українських прагнень до відновлення контролю не тільки в Донбасі, але і в Криму. Анкара, взявши на себе роль покровителя всіх тюркських народів, активно працює з діаспорою кримських татар, допомагаючи Україні вибудовувати з ними контакти.

Заяви на підтримку співпраці України і Туреччини через кримсько-татарську діаспору звучать вкрай часто. Анкара також заявляє про порушення прав і утиски кримських татар.

Поділитись