Ердоган не знайшов часу для зустрічі з Помпео

Ердоган не знайшов часу для зустрічі з Помпео

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не знайшов часу для зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео, який прибув з візитом до цієї країни.

Про це заявив високопоставлений представник держдепартаменту.

«Не вийшло, в кінцевому рахунку, тому, що розклад президента Ердогана змінився і не зміг вкластися в параметри, які ми заклали в основу візиту держсекретаря», – сказав дипломат, підкресливши, що і Помпео, і турецькі офіційні особи хотіли б, щоб зустріч відбулася.

Відповідаючи на питання про те, що турецька сторона могла на щось образитись, дипломат заявив, що справа в розкладі Ердогана. «Не думаю, що влада Туреччини … відчуває, що їх відштовхнули», – додав він.

Представник держдепу також визнав наявність розбіжностей між Вашингтоном і Анкарою, що стосуються поглядів на ситуацію в цілому ряді регіонів, включаючи Східне Середземномор’я, Лівію і Сирію.

Криза у відносинах Туреччини і США виник після початку поставок Анкарі новітніх російських систем ППО С-400, через що Вашингтон не раз погрожував санкціями на адресу Туреччини. На думку Вашингтона, використання С-400 Анкарою потрапляють під закон «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA).

Поділитись