Ердоган: Австрія намагається змусити мусульман заплатити за вчинений нею геноцид євреїв

Ердоган: Австрія намагається змусити мусульман заплатити за вчинений нею геноцид євреїв

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прокляв уряд Австрії, який підняв прапор Ізраїлю над своєю резиденцією.

Ердоган у своєму виступі після засідання кабінету міністрів у понеділок розкритикував західні держави за їх відсутність реакції на насильство між Ізраїлем і палестинцями, виділивши Австрію і Сполучені Штати, повідомляє Reuters.

“Я проклинаю Австрію. Мабуть, Австрія намагається змусити мусульман заплатити за вчинений нею геноцид євреїв”, – вкрай емоційно заявив турецький лідер, звинувативши уряд Австрії в тому, що його не цікавить загибель палестинців під час ескалації насильства в Газі і на окупованому Західному березі.

Раніше прес-секретар президента Туреччини заявив, що цей “акт канцлера Австрії спонукає Ізраїль продовжувати напади на палестинців”.

Персонально Ердоган розкритикував президента США Джо Байдена, звинувативши його в тому, що він “пише історію своїми закривавленими руками” після повідомлень про багатомільйонну продажу Ізраїлю його адміністрацією зброї. Ердоган мав на увазі повідомлення про те, що адміністрація Байдена схвалила продаж Ізраїлю зброї на 735 мільйонів доларів.

“Тепер, на жаль, ви (Байден) своїми закривавленими руками пишете історію про цю подію, (в якому) на Газу напали з великою силою, що призвело до загибелі тисяч людей, – заявив Ердоган. – Ви змусили нас сказати це”.

Президент Туреччини також висловив думку, що Єрусалим повинен управлятися міжнародною комісією, що складається з представників євреїв, християн і мусульман. Ердоган, який проводив телефонну дипломатію, намагаючись покласти край насильству, сказав, що порушив це питання під час розмови з Папою Римським Франциском.

Поділитись