Еммануель Макрон скасував свою участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Еммануель Макрон скасував свою участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Президент Франції Еммануель Макрон скасував свою участь у Мюнхенській конференції з безпеки. Вона пройде 15-17 лютого. Про це пише німецьке видання Suddeutsche Zeitung з посиланням на джерела. Отож, запланований на 16-е лютого спільний брифінг Макрона з канцлером Німеччини Ангелою Меркель не відбудеться.


За офіційною інформацією, Макрон не зможе відвідати захід через напружений робочий графік і необхідність зосередитися на внутрішніх проблемах Франції. Однак ЗМІ вважають, що причиною також можуть бути й розбіжності між Парижем і Берліном щодо будівництва російського газопроводу “Північний потік – 2”.

Раніше в четвер МЗС Франції підтвердив намір Парижа підтримати зміну європейської газової директиви, що стосується “Північного потоку – 2”. Таким чином, Франція виступить проти ідеї Німеччини звільнити трубопровід від вимог, що висуваються до таких проектів в Євросоюзі. Якщо документ буде ухвалено, то, зокрема, єдині норми для трубопроводів на території ЄС будуть поширені на трубопроводи, прокладені в нейтральних водах, в тому числі на “Північний потік – 2”.

Поділитись