Експерти знайшли нестиковки в версії Лукашенка про загрозу вибуху авіалайнера

Експерти знайшли нестиковки в версії Лукашенка про загрозу вибуху авіалайнера

Нагадаємо, що 23 травня з Афін вилетів авіалайнер компанії Ryanair, який прямував до Вільнюса, проте до місця призначення борт так і не дістався.

Літак був екстрено посаджений в Мінську через раптове повідомлення про замінування – така була офіційна версія президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Однак журналісти провели своє розслідування, в результаті якого з’ясувалося, що лист від учасників ісламістського руху “ХАМАС” надійшло в адміністрацію мінського аеропорту на 27 хвилин пізніше, ніж місцеві диспетчери повідомили пілотам про бомбу на борту, що є явним невідповідністю заявленому офіційною владою.

Незважаючи на те, що управління авіації Мінтрансу Білорусі не розкриває точних даних про час отримання послання, незалежного центру “Досьє” спільно з декількома західними виданнями все ж вдалося з’ясувати, що це сталося в 12:57, тобто майже на півгодини пізніше екстреного інформування пілотів Ryanair. Детальні результати розслідування опубліковані на сайті центру “Досьє”. Там же додається передбачувана копія послання від учасників терористичної організації.

Поділитись