Експерти заявили про загибель сотень тисяч людей через нові хвилі спеки

Експерти заявили про загибель сотень тисяч людей через нові хвилі спеки

Підвищення середніх глобальних температур на 1,5-2 градуси Цельсія вище показників XIX століття призведе до збільшення показників смертності на десятки тисяч чоловік в рік в одному тільки Китаї.

Про це повідомляється в прес-релізі на Phys.org. Песимістичний прогноз збережеться, навіть якщо враховувати поліпшення охорони здоров’я, збільшення кількості систем кондиціонування повітря і легкий доступ до чистої питної води. У цьому випадку підвищення глобальної середньої температури на півградуса призведе до додаткових 30 тисяч смертей. У відсутності зусиль по зниженню смертності цей показник може збільшитися на 50 відсотків.

Середні глобальні температури вже піднялися на один градус Цельсія вище доіндустріальних значень, що сприяє більш тривалим і інтенсивним засух і хвилях спеки.

У 2003 році аномальна спека в Європі привела до загибелі більше 70 тисяч людей. Крім того, липень поточного року виявився найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. За словами вчених, ця тенденція не піддається поясненню, якщо не враховувати антропогенний вплив на клімат Землі.

Фото gettyimages.

Поділитись