Експерти завершили аналіз даних бортових самописців українського Boeing 737

Експерти завершили аналіз даних бортових самописців українського Boeing 737

Експерти завершили попередній аналіз даних, отриманих з бортових самописців Boeing 737, збитого в Ірані 8 січня 2020 року.


Розшифровка даних «чорних ящиків» велася у французькій столиці з 21 липня. “Завантаження і попередній аналіз даних були важливою віхою в процесі того, що повинно стати ретельним і прозорим розслідуванням. Робота в Парижі закінчена”, – сказала глава Бюро з безпеки на транспорті Кеті Фокс.

Вона також висловила надію на те, що отримані дані нададуть додаткову цінну інформацію для слідства і сімей загиблих. Однак до кінця розслідування ще далеко і «є багато питань», зазначила Фокс.

Раніше в четвер Французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) повідомило про завершення аналізу даних з мовного самописця і реєстратора польотних даних.

Український Boeing 737-800 розбився 8 січня незабаром після вильоту з Тегерана. Пізніше Генеральний штаб ЗС Ірану визнав, що борт помилково збив розрахунок ППО – іранці чекали відповіді США після обстрілу американських баз в Іраку.

В авіакатастрофі загинули 176 осіб, серед яких були громадяни Швеції, Великобританії, Афганістану, Німеччини, Ірану та України.

Поділитись