Експерт назвав кінцеву мету прихильників українського «Євромайдану»

Експерт назвав кінцеву мету прихильників українського «Євромайдану»

Українська влада не може виконати Мінські угоди, але не хоче відкрито про це заявити, вважає глава Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Висловлення експерта прозвучало 12 січня в ефірі телеканалу NewsOne. Він зазначив, що Мінські угоди є безальтернативними, тому Україна «стрімко йде в бік глухого кута, де вона перебуває вже тривалий час».

«Рано чи пізно, якщо нічого не буде змінюватися … цей глухий кут рано чи пізно з високою ймовірністю завершиться втратою Донбасу», – сказав Погребинський.

Експерт зазначив, що розумна частина людей, які перебувають при владі на Україні, розуміє, що від Донбасу краще відмовитися, оскільки його присутність у складі країни заважає реалізувати їх кінцеву мету, поставлену під час держперевороту в 2014 році.

«Надмета полягає в тому, щоб раз і назавжди побудувати стіну між Росією і Україною … Під час першого «майдану» не вийшло – збереглася ситуація можливих компромісів», – підкреслив Погребинський.

Він зазначив специфічну рису українських правих – на відміну від європейців, вони є противниками суверенітету України.

«Активна частина людей, які повинні були по ідеї виступати за суверенітет своєї країни, вони серед передового загону відмови від цього суверенітету. Для них важливо лише відштовхнутися від Росії, а там можна здати все», – підсумував експерт.

Поділитись