Експерт назвав головний підсумок зустрічі Путіна і Байдена

Експерт назвав головний підсумок зустрічі Путіна і Байдена

Головний підсумок зустрічі російського і американського президентів Володимира Путіна і Джо Байдена на саміті в Женеві 16 червня – договір про початок консультацій щодо стратегічної стабільності.

З такою думкою виступив виконавчий директор Центру Росії і центральноазіатських досліджень Шанхайської академії суспільних наук Лі Ліфань.

Крім того, експерт визнав важливим, що політики проявили позитивний настрій і порозумілися з питань України та контролю над озброєннями.

«Тільки якщо у відносинах Росії і США є стратегічна стабільність, можливо мирне і конструктивний розвиток в світі. Росія і США є державами, які впливають на безпеку і розвиток», – підкреслив Лі Ліфань.

Експерт також вказав на те, що переговори пройшли в конструктивному ключі.

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков також заявив, що важливим підсумком саміту США і Росії стало підтвердження неприпустимість ядерної війни. За його словами, в останні роки в Москві відчували побоювання з приводу готовності Вашингтона дотримуватися позиції, згідно з якою в ядерній війні не може бути переможців, і сама вона не може бути розв’язана.

Зустріч російського і американського президентів пройшла 16 червня в Женеві на віллі Ла Гранж. Лідери спілкувалися протягом трьох з половиною годин.

Поділитись