Ексначальника поліції Одеській області суд зобов’язав носити електронний браслет

Ексначальника поліції Одеській області суд зобов’язав носити електронний браслет

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду змінив запобіжний захід колишньому начальнику поліції Одеської області із домашнього арешту на заставу у розмірі 525 500 гривень. Також зобов’язав підозрюваного носити електроний засіб контролю (браслет).

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Додатково підозрюваний зобов’язаний: прибувати до слідчого (детектива), прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не змінювати свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Строк дії обов`язків – до 16 березня поточного року включно.

Зазначаэться, що ексочільника поліції Одещини підозрюють у вчиненні кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 КК України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись