Порошенка назвали замовником ліквідації терориста “Мотороли”

Порошенка назвали замовником ліквідації терориста “Мотороли”

Генеральна прокуратура так званої Донецької народної республіки порушила кримінальну справу стосовно екс-президента України Петра Порошенка за підозрою в організації вбивства командира підрозділу “Спарта” Арсена Павлова (позивний “Моторола”).

“За версією слідства, екс-президент України затвердив наведений у виконання українськими спецслужбами план вбивства Павлова”, – цитує повідомлення Генпрокуратури Донецьке агентство новин. Порошенко оголошений в розшук, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Згідно з чинним законодавством, у разі винесення обвинувального вироку екс-президенту України загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 15 до 20 років або довічне ув’язнення, відзначили в генпрокуратурі ДНР.

Командир підрозділу “Спарта” Арсен Павлов, відомий по бойовому позивному “Моторола”, був убитий увечері 16 жовтня 2016 року в Донецьку в під’їзді будинку, де він жив. Злочинці заклали потужний вибуховий пристрій в ліфті і привели його в дію, коли Павлов піднімався на свій поверх. Слідчо-оперативна група МВС і міністерства держбезпеки самопроголошеної ДНР кваліфікувала цей вибух як терористичний акт.

У листопаді 2016 року голова ДНР Олександр Захарченко, в 2018 році також загинув у результаті теракту, повідомляв, що до вбивства Павлова причетні начальник управління Служби безпеки України (СБУ) в Донецькій області Олександр Куц, начальник управління СБУ в Луганській області Олег Козловський, а також ряд інших представників українських спецслужб.

Петро Порошенко обіймав посаду президента України в 2014 – 2019 роках і в даний час проходить як свідок також по ряду кримінальних справ, відкритих в Україні за фактами порушення законодавства під час його президентства.

Поділитись