Екс-президент Порошенко вправі довічно користуватися рядом преференцій

Екс-президент Порошенко вправі довічно користуватися рядом преференцій

Колишній президент України Петро Порошенко після відходу з поста глави держави залишиться на забезпеченні країни.

Про це повідомляє портал «Вести-Украина». Видання зазначає, що на соціальні гарантії можуть претендувати президенти, міністри і депутати після відходу зі своїх посад. Порошенко, наприклад, може отримувати допомогу від держави у зв’язку з тим, що досі в Україні не скасовано постанову Верховної Ради «Про забезпечення, обслуговування та охорону президента України», прийняте в 1992 році.

Згідно з документом, після відходу з посади у колишнього глави держави довічно залишається оклад в розмірі 28 тисяч гривень. Більш того, йому надається дача з покоївками, охороною та транспортом, а також медичне обслуговування. Після припинення повноважень екс-президенту також виділяється державна охорона, і Порошенко, як стверджують автори матеріалу, вже користується цією послугою.

Точний розмір пакета соцгарантій буде залежати від нинішнього президента України Володимира Зеленського і нового прем’єр-міністра країни. Наприклад, екс-президента Віктора Ющенка держава забезпечує двома помічниками, кухарем, двома покоївками і двома офіціантами, а також двома автомобілями і чотирма водіями.

Раніше в липні повідомлялося, що в період інавгурації Зеленського Порошенко зняв з рахунку в Міжнародному інвестиційному банку три рази по одному мільйону доларів. Пізніше він переводив у готівку гроші ще кілька разів в травні і червні, знімаючи суми від одного до двох мільйонів доларів. В цілому – 34 мільйони доларів.

Поділитись