Екс-президент Порошенко в 17-й раз не з’явився на допит

Екс-президент Порошенко в 17-й раз не з’явився на допит

Екс-президент Петро Порошенко в 17-й раз не з’явився на допит в Державне бюро розслідувань.

Про це повідомила прес-секретар відомства Анжеліка Іванова в ефірі телеканалу «Наш. Максі-ТВ». «Якщо не помиляюся, це була вже 17-я неявка на допит», – сказала вона.

Іванова уточнила, що Порошенко приходив на допити в БР чотири рази. За її словами, відомство не може вплинути на ситуацію і примусово доставляти його на допити, так як він є депутатом Верховної ради, і до 1 січня 2020 року на нього поширюється депутатська недоторканність.

П’ятий президент України фігурує в 12 кримінальних виробництвах, в рамках яких ДБР проводить досудове розслідування. 3 вересня, Верховна рада України на пленарному засіданні позбавила недоторканності депутатів. З січня 2020 року парламентарії можуть без згоди Верховної Ради України бути притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані. У той же час залишається норма про те, що народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Поділитись