Екс-міністр оборони Грузії отримав п’ять років в’язниці у справі про заворушення

Екс-міністр оборони Грузії отримав п’ять років в’язниці у справі про заворушення

Тбіліський міський суд визнав екс-міністра оборони Грузії Іраклія Окруашвілі винним у справі про заворушення на столичному мітингу в червні минулого року.

Про це повідомив його адвокат Мамука Чабашвілі. «Суд засудив його до п’яти років в’язниці. Він був визнаний винним за частиною 2 статті 225 КК Грузії, що має на увазі участь в груповому насильстві. Він звинувачувався також в організації насильства, проте в цій частині суд його виправдав. Природно, ми оскаржимо вирок, хоча я сумніваюся, що це дасть якийсь істотний результат до того, поки політична ситуація в країні не зміниться», – сказав Чабашвілі.

Адвокат зазначив, що його підзахисний в момент заворушень перебував у натовпі людей, однак, ні на кого не нападав і не ображав. На думку юриста, Окруашвілі просто виявився в тисняві, що доводять кадри з місця подій.

Окруашвілі заарештували в кінці липня минулого року. Тоді суд відмовив екс-міністру у звільненні під заставу.

В кінці червня 2019 року в Тбілісі почалися масові заворушення через те, що під час сесії Генасамблеї Міжпарламентської асамблеї православ’я російського делегата Сергія Гаврилова посадили в крісло спікера парламенту Грузії.

Незважаючи на те, що це відповідало протоколу, опозиціонери демонстративно покинули приміщення, закликали людей вийти на вулиці міста і разом з учасниками протесту спробували взяти будівлю парламенту Грузії штурмом. Мітинги припинилися тільки через три місяці.

Поділитись