Екс-глава розвідки Франції вважає, що в Міноборони в 2017 році проник “російський кріт”

Екс-глава розвідки Франції вважає, що в Міноборони в 2017 році проник “російський кріт”

Колишній директор Служби зовнішньої розвідки Франції (з 2013 року по 2017 рік) Бернар Бажоле вважає, що в Міністерство оборони Франції в 2017 році нібито проник кріт, який працював на Росію.

Про це повідомило Agence France-Presse.

За його інформацією, 17 жовтня журналіст телеканалу France 5 в рамках інтерв’ю для документального фільму, присвяченого президентові Росії, попросив Бажоле прокоментувати інформацію ЗМІ про нібито проникненні в 2017 році російського шпигуна в канцелярію обіймав на той момент пост міністра оборони Жан-Ів Ле Дріана, нині глави МЗС Франції. “Дійсно, коли я був генеральним директором зовнішньої розвідки, я довів ці відомості [до влади]”, – сказав Бажоле, не навівши доказів своєї версії або будь-яких деталей.

“У попередні роки ми говорили <…>, нам не потрібно витрачати час на шпигунів, яких більше немає <…>. Пріоритетними є справи про тероризм, проте добре видно, що шпигунська діяльність взагалі не припинилася <.. .>”, – додав він.

За даними агентства, про “російського крота” раніше повідомляв французький портал Mediapart. За його твердженням, співробітник ГРУ нібито завербував “крота” з канцелярії Ле Дріана, коли той був міністром оборони з 2012 по 2017 рік.

Поділитись