Джонсон поставив Путіну умову для нормалізації відносин між Лондоном і Москвою

Джонсон поставив Путіну умову для нормалізації відносин між Лондоном і Москвою

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив президенту Росії Володимиру Путіну, що нормалізації відносин між країнами не буде, поки Росія буде загрожувати безпеці Сполученого Королівства і його союзникам.

Про це йдеться в повідомленні канцелярії глави британського уряду, поширеному за підсумками зустрічі на полях конференції по Лівії в Берліні.

“Прем’єр-міністр сказав, що нормалізації наших двосторонніх відносин не буде, поки Росія не припинить дестабілізувати діяльність, яка загрожує Великобританії і нашим союзникам і підриває безпеку наших громадян та колективну безпеку”, – йдеться в повідомленні.

Джонсон також заявив, що “зміни в позиції Великобританії по Солсбері не відбулося”. Лондон вважає, що Москва стоїть за отруєнням в 2018 році колишнього полковника ГРУ (Головного розвідувального управління, нині Головного управління Генштабу ЗС РФ) Сергія Скрипаля, засудженого в Росії за шпигунство на користь Великобританії, і його дочки Юлії. Росія відкидає ці твердження, а також заяви про свою шпигунську активність.

Поділитись