Джонсон обговорить із європейськими лідерами способи не допустити війни в Україні

Джонсон обговорить із європейськими лідерами способи не допустити війни в Україні

Прем’єр-міністр Великобританії має намір цього тижня обговорити з європейськими лідерами способи не допустити війни в Україні та питання надання допомоги Києву у забезпеченні оборони країни.

Про це йдеться у заяві, поширеній прем’єрською канцелярією на Даунінг-стріт, 10. “Криза на кордоні України досягла критичної позначки. Вся інформація, що ми маємо, вказує, що Росія планує в будь-який момент здійснити вторгнення на Україну. Це матиме катастрофічні наслідки як для України, так і для Росії, – стверджував представник глави уряду. – Все ще відкрито вікно можливості для деескалації та дипломатії, і прем’єр-міністр робитиме невпинні зусилля разом із нашими союзниками, домагаючись від Росії того, щоб вона відступила від краю прірви”.

У документі наголошується, що серед іншого Джонсон обговорюватиме з союзниками Лондона по НАТО можливість надання Україні додаткової економічної підтримки, а також допомоги у забезпеченні оборони її кордонів. Наприкінці тижня очікується візит глави британського уряду на континент, однак не зазначається, яку саме країну він відвідає. Йдеться про участь Джонсона, яка поки що не підтверджувалася, в Мюнхенській конференції з питань безпеки, яка відкривається в п’ятницю, 18 лютого. Глава міністерства оборони королівства Бен Воллес 16-17 січня зустрінеться з колегами з країн НАТО в Брюсселі.

Поділитись