Джо Байден: відносини США і Росії знаходяться в нижчій точці

Джо Байден: відносини США і Росії знаходяться в нижчій точці

“Думаю, він має рацію”, – сказав президент США Джо Байден про слова президента Росії Володимира Путіна, який в інтерв’ю NBC заявив, що відносини між двома країнами перебувають у нижчій точці.

“І це – додав Байден, говорячи про Путіна, – залежить від того, як він реагує на необхідність діяти відповідно до міжнародних норм, чого в багатьох випадках він не робить”.

Головним пріоритетом для США Байден назвав дозвіл ситуацій у зв’язку з діями Кремля, що порушують міжнародне право. Другий за важливістю завданням президент США назвав спільну роботу з Росією в тих областях, де це можливо, зокрема, з точки зору стратегічної доктрини.

«Навіть ведуться розмови про можливість спільної роботи з клімату», сказав Джо Байден на прес-конференції за підсумками саміту G7 в британському Корнуеллі.

Президент США також захистив своє рішення не проводити спільну прес-конференцію з Путіним за підсумками їх двосторонньої зустрічі в Женеві – щоб не перетворювати це в змагання про те, хто скільки хвилин говорило і хто як кому потиснув руки, відволікаючи від важливих питань, сказав Байден.

Переговори лідерів двох країн пройде в Женеві в середу.

Поділитись