Джерело розповіло про роль Козака у врегулюванні ситуації на Донбасі

Джерело розповіло про роль Козака у врегулюванні ситуації на Донбасі

Посередництво заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака дозволило уникнути ескалації ситуації на Донбасі.

Про це розповіло джерело для ЗМІ в російській делегації 10 вересня. Співрозмовник агентства підтвердив, що Козак брав участь у позачерговому засіданні тристоронньої контактної групи напередодні. Темою зустрічі стало порушення Києвом умов перемир’я, узгоджених 22 липня.

«Багато в чому завдяки особистому втручанню Козака вдалося уникнути подальшої ескалації ситуації на лінії зіткнення в районі населеного пункту Шуми, яка загрожувала зривом режиму повного і всеосяжного припинення вогню. Підсумком зустрічі стала домовленість про спільне розслідування представниками України і Донбасу за участю ОБСЄ порушень Україною режиму перемир’я», – розповів співрозмовник.

Спільне розслідування Києва та Донбасу розпочнеться 10 вересня вдень.

Крім того, українська сторона скасувала наказ про відкриття вогню з метою руйнування укріплень в районі Шумів. Аналогічний наказ, випущений самопроголошеної Донецької Народною Республікою, був скасований 9 вересня. Документ був прийнятий на тлі створення траншей, які українські силовики почали рити після 22 липня, тобто вже після узгодження умов перемир’я.

Провести позачергове засідання контактної групи запропонувала українська сторона 5 вересня.

Поділитись