Джерела Times назвали час зустрічі Байдена і Джонсона

Джерела Times назвали час зустрічі Байдена і Джонсона

Зустріч прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом, ймовірно, відбудеться в кінці вересня, коли Джонсон відвідає Генасамблею Організації Об’єднаних Націй (ООН) в США.

Про це повідомили газета The Times з посиланням на джерела в понеділок, 13 вересня.

У матеріалі видання відзначається, що офіс Джонсона вже зв’язався з адміністрацією Байдена і попросив про проведення двосторонньої зустрічі. За словами джерела, домовленість про захід досягнута, а його місцем, найімовірніше, стане Білий дім.

Відзначається, що англійська прем’єр хоче «перезавантажити» відносини між країнами.

«Подобається нам це чи ні, Америка – як і раніше лідер вільного світу, і якщо ми хочемо мати вплив з таких питань, як Росія, Китай і зміна клімату, ми не можемо цим займатися поодинці», – розповіло виданню джерело.

Він додав, що американський лідер на зустрічі закличе Джонсона зайняти більш жорстку позицію по відношенню до Китаю.

«У Вашингтоні підозрюють, що Джонсон не хоче бути занадто жорстоким щодо Пекіна. Але адміністрація розглядає Китай як найбільший стратегічний виклик XXI століття. Байден захоче підштовхнути Великобританію підтримати їх», – заявило джерело.

Раніше, 17 серпня, Борис Джонсон і Джо Байден провели телефонні переговори, щоб обговорити ситуацію в Афганістані. Лідери погодилися з необхідністю спільних зусиль міжнародного співтовариства для запобігання гуманітарній кризі в країні. Крім того, Джонсон виклав плани по збільшенню обсягів гуманітарної допомоги.

24 серпня Джонсон і Байден спілкувалися також на тему Афганістану і евакуації біженців з країни на віртуальному саміті G7. Ініціатором зустрічі лідерів країн була британська сторона.

Поділитись