Джеймс Турбер: Байден буде дуже жорстким по відношенню до Росії

Джеймс Турбер: Байден буде дуже жорстким по відношенню до Росії

Джозеф Байден буде дуже жорстким по відношенню до російського керівництва, так само як і до інших лідерів, з якими він не згоден.

Таку думку висловив в розмові зі ЗМІ заслужений професор державного управління, засновник Центру досліджень Конгресу і президента при Американському університеті Джеймс Турбер.

“Джозеф Байден буде дуже жорстким [з президентом Росії Володимиром] Путіним, як і з іншими лідерами, з якими він не згоден, – сказав Турбер. – Він буде повністю підтримувати НАТО, задіяти міжнародні організації для досягнення американських цілей”. “Байден повністю підтримає Україну”, – додав він.

На думку професора, відносини з РФ не будуть простішими, ніж вони були при президенті Дональда Трампа.

“Ми [американці] як і раніше дуже розділені. Байден, ймовірно, буде мати справу з дуже поляризованим Сенатом і Палатою представників Конгресу, – продовжив співрозмовник агентства. – Буде складно досягати цілей щодо зовнішньої, оборонної та навіть торгової політики”.

Разом з тим експерт відзначив, що колишній віце-президент добре знає світових лідерів. На його думку, Байден відновить діалог із Всесвітньою організацією охорони здоров’я, яку активно критикує нинішній лідер Білого дому. Крім того, Вашингтон знову може приєднатися до торговельної угоди транстихоокеанського партнерства.

Поділитись