Джеффа Безоса визнали бізнесменом десятиріччя

Джеффа Безоса визнали бізнесменом десятиріччя

Власник компанії Amazon і найбагатша людина планети Джефф Безос (статок — $131 млрд) став бізнесменом десятиліття за версією фінансових директорів найбільших компаній світу.

До першої трійки також увійшли засновник Alibaba Джек Ма і глава Tesla Ілон Маск, слідує з опитування CNBC Global CFO Council, пише видання investory.news.

Тож, за підсумками опитування друге місце зайняв засновник китайського інтернет-ритейлера Alibaba Джек Ма (№1 в рейтингу мільярдерів Китаю зі статком у $38,2 млрд), який в цьому році пішов з поста глави компанії.

На третьому рядку опинився керівник Tesla і SpaceX Ілон Маск (№40 в глобальному рейтингу мільярдерів, статок — $22,3 млрд).

Учасники опитування також згадали гендиректора Microsoft Сатью Наделла, главу Apple Тіма Кука, інвестора Воррена Баффета (№3 у глобальному рейтингу мільярдерів, статок — $82,5 млрд) і гендиректора JPMorgan Chase Джеймі Даймона (№17 в глобальному рейтингу мільярдерів, статок — $1,3 млрд).

Компанію Amazon, яка спочатку займалася тільки онлайн-продажем книг, Безос створив у 1994 р. За 25 років вона перетворилася в найбільший у світі інтернет-магазин, який, крім рітейлу, також отримує дохід від своєї діяльності у сфері хмарних обчислень та штучного інтелекту.

У CNBC Global CFO Council входять 135 топменеджерів великих компаній світу, сукупна вартість яких становить майже $5 трлн.

Опитування проводилося з 20 листопада по 3 грудня, в ньому брали участь 55 осіб. В ході опитування їх просили назвати людину, яка, на їхню думку, є найбільш вражаючим бізнес-лідером.

Поділитись