Двом лікарям Національного інституту Раку правоохоронці повідомили про підозру

Двом лікарям Національного інституту Раку правоохоронці повідомили про підозру

Стало відомо, що двом лікарям Національного інституту Раку првоохоронці повідомили про підозру. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, інформує Newformat.info.

Оперативниками управління захисту економіки в місті Києві, слідчими поліції Києва за процесуального керівництва Прокуратури міста Києва було викрито корупційні «схеми», організовані посадовими особами медичного закладу. Не зважаючи на те, щомедична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, останні запевняли онкохворих пацієнтів, що кількість препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тому, щоб отримати безкоштовні ліки, медики вимагали від громадян «винагороду», у тому числі і під виглядом благодійної допомоги. Так, суми за один курс хіміотерапії коливалися від 1,5 до 18 тисяч гривень.

На даний час встановлено 7 потерпілих, які сплатили медикам майже 40 тисяч гривень. За результатами слідчо-оперативних заходів наразі встановлено причетність двох медиків до корупційних «схем».

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інститут раку та лікарю-онкологу. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 184 (Порушення права на безоплатну медичну допомогу) та ч. 3 ст. 191 (заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому повторно) КК України.

Вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих та перевіряються відомості щодо порушень вимог чинного законодавства при проведенні закупівель медичних препаратів службовими особами Національного Інституту Раку.

Поділитись