Двох росіян засудили в Греції до 4 століть в’язниці

Двох росіян засудили в Греції до 4 століть в’язниці

Суд Греції засудив двох російських моряків до 395 років ув’язнення на двох за організацію незаконної міграції і торгівлі людьми, повідомляє Interfax.


Позицію засуджених Олександра Ілларіонова і Андрія Журавльова оголосив керівник російського Комітету захисту прав людини Іван Мельников. Він зазначив, що росіяни, відчуваючи серйозні фінансові труднощі на Батьківщині, знайшли в інтернеті оголошення про роботу моряками на судах в Європі.

Чоловіків взяли матросами на яхти, які мали перевозити туристів з Туреччини до Греції та Італії. Роботодавець обіцяв навчити своїх співробітників, а також забезпечити одягом, харчуванням і житлом.

Ілларіонов і Журавльов запідозрили недобре, коли на судно почали садити людей, зовсім не схожих на туристів. Російські моряки нібито протестували, але їм пригрозили негативними для них наслідками. Мельников наголосив, що матроси не по своїй волі взяли участь в злочинних схемах «чорних роботодавців».

У листопаді 2019 року грецькі правоохоронці затримали 14 росіян, яких звинуватили в організації нелегальної міграції та торгівлі людьми. Крім Журавльова та Мельникова до покарання у вигляді майже 400 років ув’язнення раніше вже були засуджені двоє осіб.

Поділитись