Два адвоката Трампа на процесі про імпічмент покинули його команду

Два адвоката Трампа на процесі про імпічмент покинули його команду

Два адвоката колишнього президента США Дональда Трампа, які повинні були представляти його на процесі про імпічмент в Сенаті – Дебора Барб’є і Бутч Бауерс – покинули його команду.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на джерело. Початок процесу призначено на 9 лютого, але поки невідомо, хто займеться захистом екс-глави Білого дому.

«Зусилля демократів щодо імпічменту президента, який уже покинув свій пост, абсолютно неконституційні і так шкідливі для нашої країни. Фактично 45 сенаторів вже проголосували за те, що це неконституційно. Ми виконали велику роботу, але не прийняли остаточного рішення в нашій юридичній команді, яка буде створена найближчим часом», – сказав телеканалу колишній радник кампанії Трампа Джейсон Міллер.

Раніше, 26 січня, стало відомо, що Трамп додав в свою в свою команду на процесі про імпічмент другого адвоката – Дебора Барб’є.

Барб’є – судовий фахівець з Південної Кароліни, працювала над кількома гучними справами і протягом 15 років працювала федеральним прокурором штату, перш ніж відкрити свою власну фірму по кримінальної захисту.

Минулого тижня повідомлялося, що Трамп найняв адвоката Бутча Бауерса, який представляв безліч обраних республіканців. Він також з Південної Кароліни, при президенті Джорджі Буші працював в міністерстві юстиції.

26 січня сенат США переніс розгляд імпічменту американського екс-президента Дональда Трампа на 9 лютого. При цьому імпічмент розглядається вже після відходу Трампа з поста президента. Якщо він буде засуджений, то сенат зможе провести окреме голосування про заборону колишньому американському лідеру займати державні посади.

25 січня члени палати представників конгресу США передали в сенат резолюцію про імпічмент екс-президента США.

Сам Трамп прийняв рішення виступити з письмовою заявою на процес про імпічмент. Він ретельно готується до процедури, підбираючи команду юристів, які представлятимуть його інтереси. Крім того, він налаштований оптимістично, сподіваючись, що республіканці у верхній палаті конгресу не дозволять винести обвинувальний вирок у відношенні свого однопартійця.

Поділитись