Допис Ілона Маска в соцмережах обурив українців

Допис Ілона Маска в соцмережах обурив українців

Деякі користувачі Twitter з України обурилися коментарем засновника компанії SpaceX Ілона Маска про конструктора Сергія Корольова.


Причому, американський бізнесмен у відповідь на повідомлення Роскосмосу про святкування дня народження конструктора написав тільки три слова: Він був чудовий.

Маску в коментарях дісталося за те, що не вказав національність конструктора, і за те, що написав по-російськи: «Прошу українською, пане», «Ілон, вони посадили його в тюрму на 10 років. І ще він українець – не росіянин»,« Сергій Павлович Корольов родом з України, і він називав себе українцем. У той час вона була завойована Росією. Народився в Житомирі, закінчив Київський політехнічний інститут. Потім він був переведений в Росію, щоб зробити кращу кар’єру»,« Він був українцем, а не росіянином».

Президент України Володимир Зеленський висловився у зв’язку зі святкуванням 114-річчя видатного радянського конструктора ракетно-космічної техніки Сергія Корольова. Він назвав Корольова «великим українським вченим». Під його записом у Twitter розгорнулася бурхлива дискусія про те, до якої нації слід відносити Корольова, який народився в 1907 році в Житомирі, який тоді був частиною Російської імперії.

Поділитись