До Польщі прибуло зі США судно зі скрапленим газом для України

До Польщі прибуло зі США судно зі скрапленим газом для України

Судно зі скрапленим природним газом (СПГ) для України прибуло з США в польський СПГ-термінал в Свіноуйсьце. Про це в повідомило посольство США в Києві.

“Американському зрідженому природному газу на Україні бути! Судно, яке перевозило СПГ для України, вчора в термінал СПГ Свіноуйсьце (Польща) в Балтійському морі – це ще один крок у наданні допомоги Україні для досягнення нею енергетичної незалежності”, – сказано в повідомленні відомства в Facebook.

31 серпня представники урядів Польщі, США та України підписали “угоду про співпрацю з метою зміцнення регіональної безпеки поставок природного газу”. За словами польської влади, “угода стосується співпраці в області реформ українського газового ринку, інфраструктури імпорту природного газу Польщі, української інфраструктури зберігання та експорту американського СПГ, а також газових з’єднань в регіоні”.

Міністр енергетики США Рік Перрі заявляв, що “поставки зрідженого природного газу в Польщу допоможуть Україні стати незалежною від російських поставок газу”.

Поділитись