Дніпропетровська спілка пасічників призупинила діяльність

Дніпропетровська спілка пасічників призупинила діяльність

Дніпропетровська обласна спілка пасічників призупинила свою діяльність у складі Спілки пасічників України та висловила недовіру президенту СПУ Володимиру Стретовичу.

Як передає Kurkul.com, про свій намір вони повідомили громадськість та колег-бджолярів у відео на YouTube.

Конфлікт виник у грудні 2018 р., коли Володимира Стретовича обрали президентом спілки пасічників. Після цього зі спілки вийшли бджолярі Київщини. Пасічників на цей крок спонукала відсутність розуміння і продуктивної співпраці із президентом та адміністрацією СПУ. Продовжився конфлікт у квітні цього року. Бджолярі мітингували біля стін Кабміну, вимагаючи зустрічі із прем’єр-міністром та прямого діалогу з урядовцями стосовно питання захисту бджіл від використання агрохімії. Але діалог від імені урядовців провів Володимир Стретович. Це спричинило новий конфлікт.

Дніпропетровська обласна спілка пасічників призупинила свою діяльність у складі Спілки пасічників України та висловила недовіру Володимиру Стретовичу.

«Більше року СПУ знаходиться в «ройовому» стані. Ситуація 15 грудня 2018 р. із вибором президента тільки загострила проблему. Зараз інтереси рядових пасічників не представлені, а їх потреби не почуті», — пояснив ситуацію голова Дніпропетровської обласної спілки Сергій Староконь.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись