Дмитро Кулеба вважає, що СНД “ні на що не здатна”

Дмитро Кулеба вважає, що СНД “ні на що не здатна”

Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба назвав СНД «клубом невдах», який ні на що не здатний.

Таку думку він висловив в інтерв’ю порталу «Європейська правда». За словами Кулеби, СНД – це клуб людей, які не змогли цивілізовано розлучитися, а значить, не здатні створити нічого нового. На думку віце-прем’єра, СНД – це «закрита історія». При цьому він наголосив на відсутності перспектив членства України в Євросоюзі в найближчі роки.

“Я не бачу зараз можливості, щоб ЄС дав нам конкретну фразу про перспективу членства, але бачу можливість прив’язати нас один до одного ще міцніше, після чого Євросоюзу буде набагато легше приймати рішення про членство України. Я взагалі вважаю, що в підсумку це стане неминучим. ЄС сам прийде і запропонує нам членство”, – сказав Кулеба.

Раніше український віце-прем’єр розповів про зовнішньополітичну стратегію України у відносинах з Росією, зазначивши, що Київ намагається нав’язати свій темп опонентові, проводячи «розвідку боєм». Він також зазначив, що як Москва, так і Київ повинні піти на поступки для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Поділитись