Для розслідування справ “Євромайдану” створений спеціальний департамент

Для розслідування справ “Євромайдану” створений спеціальний департамент

Генеральна прокуратура України створила департамент для розслідування злочинів, пов’язаних з масовими протестами 2013-2014 років.

Відповідний наказ підписав генпрокурор Руслан Рябошапка, сказано на сайті відомства. “Діяльність Департаменту буде зосереджена на процесуальному керівництві в процесах про злочини, вчинені під час Революції Гідності”, – наголошується в повідомленні.

До складу департаменту увійдуть три відділи. У той же час відомство ліквідувало управління у кримінальних проваджень із злочинів спеціальної категорії.

В кінці вересня президент Володимир Зеленський підписав закон про реформу прокуратури, в рамках якої співробітникам наказали проходити атестацію. Два прокурора, які займалися розслідуваннями злочинів «Євромайдану», в результаті не були допущені до атестації.

Одну з кримінальних справ пов’язане із загибеллю “Небесної сотні” при зіткненнях в Києві в лютому 2014 року. Крім того, ведеться розслідування трагедії в Будинку профспілок в Одесі – 2 травня 2014 року відбулися масові зіткнення між прихильниками учасниками антиМайдану і активістами Євромайдану. За офіційними даними, в ході безладів загинули 48 осіб і понад 200 постраждали. Більшість людей стали жертвами пожежі в Будинку профспілок, де ховалися проросійські активісти.

Фото: Укрінформ.

Поділитись