Для розрахунку майбутньої пенсії впроваджено новий електронний сервіс

Для розрахунку майбутньої пенсії впроваджено новий електронний сервіс

Він доступний в особістом кабінеті на вебпорталі Електрон послуг Пенсійного фонду України.

✔️ Пенсійний калькулятор дає змогу розрахувати пенсію за віком згідно із статтями 26, 27, 28, 29 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України.

✔️ Для врахування періодів трудової діяльності та інших періодів, що враховуються до стажу роботи для призначення пенсії, користувачам додатково надана можливість їх ручного введення.

✔️ За результатами розрахунку на перегляд користувачу надається сума розрахованої пенсії та формується протокол, який містить інформацію про всі складові такого розрахунку (помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо).

✔️ Сервіс не здійснює припущень щодо рівнів зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки або рівня інфляції і дозволяє оцінити прогнозний розмір пенсії в умовах і цінах на момент проведення розрахунку.

✔️ Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та доступні для перегляду в будь-який час.

✔️ Пенсійний калькулятор має зручну екранну форму для роботи з інформацією та зрозумілий у використанні функціонал.

Доступ до вказаного сервісу на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Поділитись