Для росіян при перетині кордону з Україною ввели обмеження

Для росіян при перетині кордону з Україною ввели обмеження

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що з 28 лютого Київ вводить на кордоні з Росією температурний контроль для росіян.

Про це він розповів в програмі «Право на владу», випуск опублікований на YouTube. За словами міністра, в першу чергу Україна почала проводити перевірки в пунктах пропуску з ЄС, пунктах на лінії розмежування на Донбасі і кордоні з Кримом.

“Кілька пунктів залишилося ще по Російській Федерації, ми їх візьмемо під контроль. І у нас буде тотальний скринінг температури”, – підкреслив Аваков.

Якщо українські фахівці зафіксують людину з підвищеною температурою і симптомами захворювання, його відправлять на додаткові обстеження.

Новий вірус знайшли у китайському місті Ухань (провінція Хубей) в грудні 2019 року. Його жертвами, за останніми даними, в усьому світі стали 2 858 осіб. Загальна кількість хворих у світі перевищило 83 тисячі, а одужали близько 36,5 тисячі осіб.

Випадки захворювання вірусом, крім перерахованих вище країн, виявили в Новій Зеландії, Нігерії, Лівані, Омані, Ізраїлі, Афганістані, Литві, Греції, Данії, Австрії, Естонії, Румунії, Північній Македонії, Грузії, Пакистані, Норвегії, Іспанії, Бразилії, Алжирі, Швейцарії, Хорватії, Бахрейні, Кувейті, Росії, Єгипті, Бельгії, Канаді, Великобританії, Індії, Швеції, Австралії, Філіппінах, Малайзії, Франції, Німеччини, Фінляндії, Камбоджі, Непалі, Шрі-Ланці, Сінгапурі, Саудівської Аравії, ОАЕ, Південній Кореї, Таїланді, Тайвані, Японії та США.

Поділитись