Діяльність президента Зеленського схвалюють 70% українців

Діяльність президента Зеленського схвалюють 70% українців

70% українців позитивно оцінюють діяльність президента країни Володимира Зеленського.

Про це свідчать дані опитування, яке провів центр імені Олександра Разумкова. За його даними, незадоволені роботою глави держави 9%. У той же час 44% опитаних влаштовує діяльність нової Верховної Ради, тоді як кожен десятий незадоволений нею.

Опитування показало, що 57% громадян вважають, що події в країні розвиваються в правильному напрямі, 17% дотримуються протилежної думки. 41% респондентів сказали, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих декількох років, 40% – що може з ними впоратися в більш віддаленій перспективі, і тільки 6% – що не здатна їх подолати.

Серед державних і громадських інститутів найчастіше довіру виражається до президента України, якому довіряють 79% опитаних, армії (74%), волонтерським організаціям (69%), Держслужбі з надзвичайних ситуацій (64%), Нацгвардії (64%), церкви (63 %), прикордонну службу (63%), уряду (57%), Раді (57%), українським ЗМІ (56%), громадським організаціям (52%), поліції (51%).

Дослідження було проведено з 6 по 11 вересня, було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, теоретична похибка не перевищує 2,3%.

Поділитись