Дітям з прийомних родин можуть надати пільги на проїзд

Дітям з прийомних родин можуть надати пільги на проїзд

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону України № 10454 «Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства» щодо надання додаткових пільг на безоплатний проїзд у міському, приміському та міжміському пасажирському транспорті багатодітним, прийомним та іншим малозабезпеченим сім’ям».

Автори законопроєкту зазначають, що чинним законодавством передбачено безкоштовний проїзд для дітей з багатодітних сімей усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Водночас таких пільг не мають батьки таких дітей, також такі пільги не поширюються на батьків і дітей з прийомних сімей, а для дітей з багатодітних сімей та сімей, які функціонують як дитячі будинки сімейного типу, не передбачено безкоштовного проїзду залізничним транспортом міжміського сполучення, попри те, що він вважається найпопулярнішим.

Тому автори проєкту пропонують внести зміни до Закону України «Про охорону дитинства» щодо встановлення для дітей з багатодітних сімей безкоштовного проїзду залізничним і водним транспортом міжміського сполучення.

Так, окрім дітей з багатодітних сімей, пільги пропонується поширити і на батьків з таких родин, а також на дітей і батьків з прийомних сімей та сімей, які функціонують як дитячі будинки сімейного типу, пише ukrainepravo.com.

Поділитись