Детектив готовий розкрити нові дані розслідування катастрофи МН17

Детектив готовий розкрити нові дані розслідування катастрофи МН17

Приватний детектив з Німеччини Йозеф Реш готовий передати Малайзії матеріали по справі про падіння «Боїнга» га Донбасі, які має.

Про це він сам розповів РІА Новини. Рейс MH17 «Малазійських авіаліній» в 2014 році був збитий ракетою над Донбасом. В результаті падіння лайнера загинули майже 300 осіб. Офіційне розслідування події веде Спільна слідча група. До її складу входять представники Бельгії, України, Малайзії, Австралії та Нідерландів.

Раніше група назвала винуватцями катастрофи росіян Ігоря Стрєлкова, Олега Пулатова, Сергія Дубинського і українця Леоніда Харченка, а Росію причетною до цього. Прем’єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад засумнівався в істинності висновків групи. На його думку, вони є виключно чутки.

Детектив Йозеф Реш з 2015 року за приватним замовленням веде розслідування катастрофи MH17. З тих пір він неодноразово заявляв, що знає, хто насправді винен в події, але імен не озвучував.

Реш вів розслідування катастрофи рейса MH17 за приватним замовленням, а свої відомості про винуватців авіакатастрофи почерпнув від інформатора, який вийшов на нього сам в 2015 році.

«Він мені розповів деякі речі», — запевнив детектив, але відмовився розповісти хоча б про одну з них, пообіцявши, що всі вони незабаром будуть оприлюднені.

Минулого тижня Махатхир Мохамад заявив про готовність вислухати німця. Сьогодні Реш заявив РІА Новини, що готовий обговорювати передачу Малайзії наявних матеріалів після особистого звернення до нього через дипломатів або адвокатів і дотримання ще ряду умов.

Поділитись