Країни світу припиняють транспортне сполучення з Великобританією

Країни світу припиняють транспортне сполучення з Великобританією

Рішення про повне або часткове припинення транспортного сполучення з Великобританією у зв’язку із загрозою поширення нової мутації SARS-CoV-2 взяли близько двох десятків країн світу, в тому числі 14 країн-членів Євросоюзу.

Про тимчасове припинення пасажирського авіасполучення з Великобританією заявили Нідерланди, Бельгія, Італія, Німеччина, Болгарія, Ірландія, Литва, Латвія і Фінляндія. Залізничне сполучення припинено між Лондоном і Брюсселем і Лондоном і Амстердамом. Франція призупинила все транспортне сполучення з Сполученим Королівством на дві доби, Швеція закрила свої кордони для тих, хто приїжджає з Великобританії, в Греції введений семиденний, а на Кіпрі десятиденний карантин для пасажирів з Великобританії, а в Іспанії посилено контроль за всіма громадянами, що прибувають з Сполученого Королівства .

Влада Туреччини, Швейцарії, Канади і Аргентини призупинили авіасполучення з Великобританією, а Саудівська Аравія повністю закрила морські та сухопутні кордони і скасувала всі міжнародні авіарейси на тиждень.

У Росії ситуацію в Великобританії відстежує оперативний штаб з моніторингу ситуації з COVID-19. У прес-службі штабу уточнили, що всі рішення, пов’язані з епідеміологічною обстановкою в Сполученому Королівстві будуть повідомлятися додатково.

Поділитись