Держдеп відповів на заяву Куби про причетність США до масових протестів

Держдеп відповів на заяву Куби про причетність США до масових протестів

Вашингтон спростовує заяви Куби про те, що за протестами на Кубі стоять США, це «серйозна помилка», заявив журналістам держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Думаю, що для кубинського режиму буде серйозною помилкою інтерпретувати те, що відбувається в десятках міст острова як результат того, що зробили США, це говорить про те, що вони просто не чують голосу кубинців», – сказав Блінкен.

За його словами, жителі Куби «втомилися» як від політичних репресій, нестачі їжі і неадекватного відповіді на пандемію коронавируса.

«(Саме) це ми чуємо і бачимо на Кубі і це відображення думки кубинців, а не (результат дій) США або когось ще», – сказав Блінкен.

Перші за багато років багатолюдні протести пройшли на Кубі в неділю, судячи з відео з маршів, які публікують в соцмережах, в них брали участь тисячі людей. Серед вимог протестувальників – «проведення вільних виборів» і вирішення соціальних проблем. За інформацією місцевих ЗМІ, протести і скупчення людей були відзначені в восьми містах острова, включаючи Гавану.

Поділитись